Romaní

Rosmarinus Officinalis

Oriünda d’Espanya, creix espontàniament a la Mediterrània occidental. Es conrea a França, Japó, Tunísia i antiga Iugoslàvia. Tunísia té la fama de produir el millor oli essencial de romaní.

PROCÉS D’OBTENCIÓ: destil·lació per vapor de la flor.

FRAGÀNCIA: intensa, camforada, fresca, herbal, amb tons d’eucaliptus.

NOTA: mitjana

Propietats de l’oli essencial

EN APLICACIÓ EXTERNA

Tònic muscular, tònic circulatori, tònic cardíac, hepàtic i biliar.

Estimulant del sistema nerviós.

Corrector dels desequilibris sebacis de la pell.

Estimulant del cuir cabellut.

Antiinflamatori. Cicatritzant. Analgèsic.

EN AROMATERÀPIA

Efecte General: Tònic general. Revitalitzant. Energitzant.

Efecte Subtil: Circulació d’energia positiva; Connecta l’esperit amb el cos.

 COMBINA BÉ AMB…

Alfàbrega, fusta de cedre, encens, espígol i menta.

USOS PRINCIPALS

Sobre la pell en general exerceix una acció antienvelliment, doncs és un bon revitalitzant cel·lular.

Tònic general i revitalitzant: ajuda a combatre l’astènia i el cansament en bany, en inhalació, en massatge…

Dolor muscular: alcohol de romaní, olis de massatge, ungüents, bàlsams…

Dolor i inflamació osteoarticular (reumatisme, artrosis, artritis): olis de massatge, ungüents, bàlsams…

Neuràlgies: olis de massatge, ungüents, bàlsams…

Cames cansades i problemes circulatoris per insuficiència venosa: gel fred, oli de massatge…

Desequilibris del greix del cutis i el cuir cabellut: mascaretes i locions capil·lars, xampú, cremes, tònics…